середа, 22 січня 2014 р.


2 тиждень


   В нас пройшов другий тиждень навчання.  Завдання над яким ми працювали "Як ви розумієте поняття "фізична підготовленість"" . Ми підготували матеріал завдання по темі.  
   Тож можна сказати що фізична підготовленість — це результат фізичної підготовки, який був досягнутий людиною в результаті оволодіння руховими навичками, які необхідні для засвоєння певного виду діяльності. Оптимальна фізична підготовленість для здійснення будь-якого виду діяльності називається фізичною готовністю.
  
Фізична підготовленість розглядається як результат процесу фізичної підготовки - набуття знань в області фізичної культури, формування різних вмінь та навичок і виховання фізичних якостей, тобто, як результат процесу фізичного виховання дітей середньої і старшої вікових груп дошкільних навчальних закладів і використання основної форми занять фізичними вправами.

Для розвитку рухових якостей необхідно створювати певні умови діяльності, використовуючи при цьому певні фізичні вправи "на швидкість", "на силу" і т.д. Проте ефект тренування цих здібностей залежить, серед всього іншого, також і від індивідуального середовища, норми навантаження реакції на зовнішнє навантаження. Більш успішно процес розвитку рухових якостей йде при паралельній роботі над розвитком психічних, в тому числі інтелектуальних і вольових якостей. Необхідно пам'ятати, що, особливо в шкільному віці, одна і та ж вправа застосовується для навчання рухових вмінь і для розвитку рухових якостей.

Отже, фізична підготовленість являється складним комплексом генетичних задатків (адаптаційних потенціалів багатьох фізіологічних систем) та набутих якостей і навичок (реалізованих адаптивних   можливостей).  













Немає коментарів:

Дописати коментар